En massa bilder

Hej, nu är vi i Strömsund, i Laxsjö. Ett kollektiv har bildats över helgen i en stor vit villa. Surströmming, bastu, kanot och fiske är bara en liten del av allt som väntar. Här kommer en massa bilder, varsågoda!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hejdå!

Sista kvällen i Kvikkjokk


Efter en fantastisk helg med strålande sol uppe på fjälls, sitter vi nu i Årrenjarka och smuttar på en bärs. Tyvärr var vädret inte lika fantastiskt idag. Det har alltså regnat mer eller mindre under hela dagen. Några bittra miner finner vi dock inte i 13/18. Inte heller hos vår underbara guide Björn, som flertalet gånger under dagen påpekade hur bra & gynnsamt väder vi fått...
 
Idag har vi fått höra om Björns egna erfarenheter av stormfälld skog, skogsbruk i fjällnära områden och annat smått och gott. Vi har fått lyssna på allt från trädslagsval vid lie-tillverkning till kÅrrihåliss-effäktN (coriolis-effekten). Han är allt bra den där Björn. Vi tror att han har stampat, eller lämnat spår i flera av våra hjärtan. 
 
Det är inte bara Björn vi fått kontakt med idag. Vi har skuttat omkring i stormfälld skog tillsammans med hinderlöparen Roger. Skallbaggsfanatiker som han är, gav han oss en föreläsning om hur olika baggar borrar i barrbeklädda träds bruna bark. Även Jean Michel tog oss genom deltat i jakt på djur av dess alla slag. 
 
Nåväl, lite mer bilder ska ni allt få se. Eller bilder från en underbar fjällvandrar helg, här i Kvikkjokk. 

/ Johanna & Johannes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mobilblogg!

Hej hopp vänner. Vi tänkte testa på det här med att mobilblogga. Just nu är ena klasshalvan på väg upp till den så varmt omtalade Prinskullen. Alltså en finfin kulle uppe på fjället. Vi andra väntar snällt på båtarna som ska ta oss runt i kvikkjokksdeltat. Historia, naturvård och rovdjursekologi står på schemat idag. Adjöken! 




Vår klasshund. Eller egentligen springer den mest bara omkring, helt lös på campingen och ser söt ut. 

Hej på er sköna skogsfanatiker!

Nu är det skiftesbyte här på bloggen, närmare bestämt tar jägmästarkurs 13/18 över efter våra farskursare. Det vore roligt om den här bloggen kunde få leva vidare i framtiden genom andra årskurser så att man kan gå tillbaka i historiken och längta.  

 

Nu i skrivande stund är vi i Kvikkjokk där vi spenderar vår första lediga helg. Tillsammans med resten av klassen har vi hunnit vara ute i tre dagar i fält. Vi har som första stopp besökt Ekopark Skatan, närmare bestämt Kulbäcksliden. Där lyssnade vi på Charlotta Erefur från SLU som berättade om hyggesfritt skogsbruk och visade ett luckhuggningsförsök. Därefter träffade vi representanter från både Sveaskog och rennäringen som berättade hur viktigt det är med samråd mellan skogsbruket och rennäringen. 

 

Efter en härlig första dag i solen styrde vi kosan mot Kåbdalis. Där väntade Blåfjell stugby med öppna armar och givetvis trivdes vi MER än bra där. Härligt umgänge, vacker natur och lite förfriskningar var en bra start på vår resa genom norra Sverige. Även Gällivare & Ätnarovas vackra försökspark har fått smaka på lite jägmästare. Lite besvikna blev vi dock, när vi fick höra att en del liiiite äldre äldrekursare fått lyssna på en förläsare - endast iklädd i brynja, blommiga kalsonger & en blöt cigg i munnen. Detta spektakel fick inte vi ta del av, hallå? Tord, Waffe mfl. Kan ni toppa detta?

 

Första veckan har varit rätt så tuff med tidiga mornar och långa dagar. Lägger man till sena, alldeles för underbara kvällar (och något dålig packningsrutin vid utcheckning) på det, så kan det hända att en snarkning eller två ekar bland furor & gran under lektionstid (Liiiiina? Eller var det kanske Karl?). 

 

- Charlotta Erefur berättar...
- Många har suttit en längre tid på huk. Blåbär i mängder!
 
- Waffe visar ett stycke prima kvistfritt virke under hans föreläsning om kvistrensning.
 
 
 
 
 
 

Pga dåliga förhållanden i cyber-space är inlägget något försenat, förlåt gott folk. Må gott, snart kommer mer - PUSS!

/ Johanna & Sara (JoZzi & ZaZzy)


RSS 2.0