Hej på er sköna skogsfanatiker!

Nu är det skiftesbyte här på bloggen, närmare bestämt tar jägmästarkurs 13/18 över efter våra farskursare. Det vore roligt om den här bloggen kunde få leva vidare i framtiden genom andra årskurser så att man kan gå tillbaka i historiken och längta.  

 

Nu i skrivande stund är vi i Kvikkjokk där vi spenderar vår första lediga helg. Tillsammans med resten av klassen har vi hunnit vara ute i tre dagar i fält. Vi har som första stopp besökt Ekopark Skatan, närmare bestämt Kulbäcksliden. Där lyssnade vi på Charlotta Erefur från SLU som berättade om hyggesfritt skogsbruk och visade ett luckhuggningsförsök. Därefter träffade vi representanter från både Sveaskog och rennäringen som berättade hur viktigt det är med samråd mellan skogsbruket och rennäringen. 

 

Efter en härlig första dag i solen styrde vi kosan mot Kåbdalis. Där väntade Blåfjell stugby med öppna armar och givetvis trivdes vi MER än bra där. Härligt umgänge, vacker natur och lite förfriskningar var en bra start på vår resa genom norra Sverige. Även Gällivare & Ätnarovas vackra försökspark har fått smaka på lite jägmästare. Lite besvikna blev vi dock, när vi fick höra att en del liiiite äldre äldrekursare fått lyssna på en förläsare - endast iklädd i brynja, blommiga kalsonger & en blöt cigg i munnen. Detta spektakel fick inte vi ta del av, hallå? Tord, Waffe mfl. Kan ni toppa detta?

 

Första veckan har varit rätt så tuff med tidiga mornar och långa dagar. Lägger man till sena, alldeles för underbara kvällar (och något dålig packningsrutin vid utcheckning) på det, så kan det hända att en snarkning eller två ekar bland furor & gran under lektionstid (Liiiiina? Eller var det kanske Karl?). 

 

- Charlotta Erefur berättar...
- Många har suttit en längre tid på huk. Blåbär i mängder!
 
- Waffe visar ett stycke prima kvistfritt virke under hans föreläsning om kvistrensning.
 
 
 
 
 
 

Pga dåliga förhållanden i cyber-space är inlägget något försenat, förlåt gott folk. Må gott, snart kommer mer - PUSS!

/ Johanna & Sara (JoZzi & ZaZzy)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0