Sista kvällen i Kvikkjokk


Efter en fantastisk helg med strålande sol uppe på fjälls, sitter vi nu i Årrenjarka och smuttar på en bärs. Tyvärr var vädret inte lika fantastiskt idag. Det har alltså regnat mer eller mindre under hela dagen. Några bittra miner finner vi dock inte i 13/18. Inte heller hos vår underbara guide Björn, som flertalet gånger under dagen påpekade hur bra & gynnsamt väder vi fått...
 
Idag har vi fått höra om Björns egna erfarenheter av stormfälld skog, skogsbruk i fjällnära områden och annat smått och gott. Vi har fått lyssna på allt från trädslagsval vid lie-tillverkning till kÅrrihåliss-effäktN (coriolis-effekten). Han är allt bra den där Björn. Vi tror att han har stampat, eller lämnat spår i flera av våra hjärtan. 
 
Det är inte bara Björn vi fått kontakt med idag. Vi har skuttat omkring i stormfälld skog tillsammans med hinderlöparen Roger. Skallbaggsfanatiker som han är, gav han oss en föreläsning om hur olika baggar borrar i barrbeklädda träds bruna bark. Även Jean Michel tog oss genom deltat i jakt på djur av dess alla slag. 
 
Nåväl, lite mer bilder ska ni allt få se. Eller bilder från en underbar fjällvandrar helg, här i Kvikkjokk. 

/ Johanna & Johannes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0