Slutet gott

Tagning.

Bröder och systrar. En resa har gått mot sitt slut. En resa på arton dagar. Arton dagar är i sig en lång tid, men dessa arton dagar har upplevts av var och en av oss sjuttiofem studenter. Vår GEMENSAMMA resa, summan av alla våra intryck och upplevelser, uppnår hisnande 1350 dagar, eller drygt 3,5 år. Läckert va?

För att inte tala om den INRE RESA var och en av oss kanske har gjort, men den kan jag naturligtvis bara spekulera kring. Nog med pretentioner nu.

Det har varit en förbannat rolig och lärorikt resa, tycker jag, och hoppas att alla mina kamrater instämmer. Först måste man nog konstatera att vi har blivit serverade jävligt bra förutsättningar för en bra resa. Undantagslöst strålande sol (nästan). Miljöer väl avsedda för REKREATION (och meditation). Vissa har valt att åka ut och greja med sina hundar och skjuta djur. Men - den ABSOLUT mest betydelsefulla förutsättningen för hela resan är det urval människor som bildar vår LYSANDE och STOLTA Jägmästarkurs 12/17. Tack till alla er fina kamrater för er solidaritet och hängivenhet.

Om man ska vara allvarsam för en stund, så är ovanstående kanske bara 'plus i kanten' för resans egentliga syfte - undervisning. Om det kan man dryfta - det lägger jag mig inte i! - men undervisningen har för mig varit oerhört givande. Att få höra, se, och känna på det vi faktiskt lär oss är ovärderligt. Verkligheten liksom.

Sista dagen spenderades tillsammans med Norrskog och bröderna Göran och Håkan. Bröderna äger ett sjyst hemman med cirka 550 hektar mark, och var själva högst involverade i skötseln av skogen. Jag och flera andra konstaterade att det kan ha varit den bästa dagen under hela utbildningen, just p.g.a. brödernas gedigna handhavande av skogen och de diskussioner som skedde mellan professorer, markägare och Norrskog. Tack till Göran och Håkan för er gästfrihet. Tack till Norrskog för dagen i sin helhet, med bra käk och kaffe och bullar!
 
Resan är slut, likaså sommaren. Låt er nu omfamnas av höstens friska vindar. God kväll.
 
Vox populi.
 
/Fredrik Hörnsten
 

RSS 2.0