På plats i Skåne

Andra veckan på Sverigeresan påbörjad, och vi håller till i Degerberga i Skåne. Måndagen började med ett besök på Skryllegården utanför Lund där vi fick höra om hur man sköter skog nära städer.

På tisdagen fick vi hänga med Tord igen, den här gången var det skånerundan som gällde. Tord som kan allt om jord hade som alltid med sig sin trogna spade, och när man inte vet varför det i ett hav av gräs växer en cirkel av blåbär så dyker den ner. Det hemska hände då - extremt ovanligt - men spadens kunskap svek Tord och hela 13/18. Lyckligtvis visste Tord om spadens bristande kunskap på denna plats, och förklarade en teori på varför det såg ut som det gjorde. Dagen avslutades med rundvandring på SLU i Alnarp. Väldigt vackra miljöer!

På onsdagen gick startskottet på våra grupparbeten med olika teman på söderns skogsbruk, skador och konsekvenser. Dock efter två dagar med regn, tittade solen fram och ingen ville sitta inne och läsa. Tur att der finns utemöbler vid stugorna då! Att sola och plugga på samma gånga är verkligen härligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0