Vad gör vi om dagarna?

Hejhej! Nu är det billaget moder jord som rapporterar, direkt från Hallands vackraste byhåla Swimlongvalley (Simlångsdalen). Dagen började för en gångs skull utan panik, vi hade nämligen ställt väckaren. I tid. Vår goda planering lönade sig dock inte då det första vi gjorde var att glömma bilnyckeln när vi skulle lämna den enormt vackra men ack så ickematlagningsvänliga campingen (läs:tallhöjden) ursäktar dålig PR.
 
 
Felicious och Bettan väntar med spänning på Malin som letar nyckeln. (observera vårt vrålåk)
 
Nyckeln återfanns till vår stora glädje och vi kunde åka ut på dagens äventyr. Vi skulle åka till skötselpunkt B, vilket vi lyckades med utan problem! Väl där insåg vi att vi inte alls skulle vara där, utan någon helt annanstans. NÅN (Läs Bettan) hade misstolkat frukostens samtal och dragit förhastade slutatser, vilket resulterade i en smärre felorientering. Vi tog tillfället i akt och fikade på den fantastiska vändplanen, tills Felicias tålamod tog slut och vi åkte vidare. Denna gång till rätt ställe till vår stora förvåning och glädje.
 
 
Felicias deliciösa blåbärsgrottor som förgyller vår tillvaro.
 

Vad skötseluppgiften gick ut på var i stort sett att peka på träd med diverse utrustning och höfta ihop diverse siffror som på något sätt skulle visa hur mycket träd en kunde ta ut utan att totalhaverera gangvirkesproduktionen i ett granbestånd (LÄS: GALLRINGSÖVNING).
Mitt i övningen fick även vi precis som billaget i inlägget nedan kasta oss iväg mot ett möte med alla jägmästares markprofils-idol Tord. Tord kan allt om jord. Ingen kan så mycket om jord som Tord.
-
Vad vi och Tord samtalade om är hemligstämplat fram tills dess att vi redovisat den imorgon förmiddag. Så ni får hålla till godo med lite blandade bilder från dagens bravader i diverse sööörländska skogar.
 
Ibland mäter man saker.
-
 
Ibland dricker man kaffe.
 
 
Ibland är det inte så kul.
 
 
Ibland har man ingen uppfattning om stickvägar.
 
 
 
Ibland (läs: 72% av tiden) åker man bil längs grusväg.
 
 
Ibland träffar man Tord.
 
 
 
Ibland hittar man myror.
 

Men framförallt som jägmästare så ibland PEKAR MAN PÅ TRÄD:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Just detta bestånd har blivit pekat av jägmästare sedan urminnes tider. Det berömda "T4-beståndet". Ett exemplatiskt granbestånd av högsta klass, som man sällan skådar i våra svenska skogar.
 
Dagen avslutades med att jobba på vårt jätteroliga grupparbete på kvällen och alla var jätteglada och exhalterade inför morgondagens redovisning.
 
 
Den här bilden heter "Vi åt kokta ägg och gröt till middag".
 

Med dessa bilder vill moder jord nu säga god natt och lycka till med redovisningarna imörrn!
 
 
Exklusiv bakom-kulisserna-bild. (COPYRIGHT!!!!)
 
 
 

Hej då. Ses snart igen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0