Skånes flora och fanua

Tjolahopp!

I fredags fick vi bila från skåne till blekinge för att besöka ett gods. Där jobbade en viltmästare vid namn Ove. Han skötte om vilt på fastigheten så som rådjur, vildsvin och kronhjort och fältvilt så som fasaner och änder. Här bedrevs försäljning av jakt vissa dagar under året och skjutgalna tyskar vallfärdade hit för att få en god upplevelse. Vi blev förevisade lite om hur viltvården kan gå hand i hand med skogsbruket och hur det kan gynna biologisk mångfald. När dagen var slut fick vi köpa vildandsbröst av Ove som sedan Sveriges näste mästerkock Fredrik Hörnsten tillagade.

Flygfän 
Ove, serious looking
Fasan, not so serious looking

Under helgen som var har folk befunnit sig på alla håll och kanter. Några har sprungit halvmaran, några drog till Danmark, några drog hem till nära och kära och några blev kvar i stugbyn.

På måndagen var det fortsatt arbete med de egna projekten med lite olika ämnesområden. Det var en bra dag att få stanna inne på då det var vår första molniga dag på hela resan hittils.

Idag, tisdag, har vi haft vegetationsekologi och boniteringsarter. Här fick vi se massvis av växter och träd som finns här nere i södra Sverige. Tyvärr sträckte Olof ryggen på första växten han skulle plocka upp (den var tung) och blev lite handikappad resten av dagen. Åldern börjar ta ut sin rätt.

//Oscar

 Fredrik, Annika och Agnes på ängsvandringen
 
 
 
 
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0