One week later...

Jepp, här är vi.
 
Det har gått en tid sedan det senast skrevs på denna blogg och det har sina orsaker! Helgen som var var nämligen perfekt till att ha kul på annat håll då vi var "lediga" torsdag och fredag. Veckan som var inledde en klimatförändring vi tidigare varit skonad ifrån på dessa resor, nämligen regn. Och i onsdags fick vi väl igen för allt bra väder vi haft. Totalt skyfall där himlen öppnade sig ledde till blöta underkläder. Ingenting kunde stoppa vattnet från att ta sig fram överallt. Medan vi stod där i bokskogen och blev halvt dränkta fick vi iallafall lära oss om bokskogsskötsel och hur annorlunda den är från den traditionella gran och tallskötseln vi är van vid.
 
Hursom, nu till denna vecka, som började i måndags. Den dagen spenderades borta vid Skryllegården och dess omnejd, en populär rekreationsplats för Lundabor. Det snackades om skötsel av områden som dessa och vad man ska tänka på. Även denna dag bjöd på sköna spridda skurar.
 
Under tisdagen fick vi träffa en DÄNSK man som var förvaltare på Trolleholms gods (där fanns ett slott). Han hade väl inte stenkoll på vad han höll på med men hade humöret på topp! Det pratades om framförallt ekskötsel och hur dyrt och hur mycket jobb det innebär, speciellt med föryngringen. På eftermiddagen inleddes redovisningen av våra grupparbeten.
 
Såå till idag. Idag har vi också fått lite sporadiska duschar över oss medan vi traskat runt i Söderåsens Nationalpark. Här fortsatte diskussioner om skötsel av rekreationsområden och bevarande av representativa områden, eller monumentala områden. Vi gick en lång slinga och stötte på alla Sveriges lövträd förutom gråal, som då inte växer här nere. När dagen var slut var alla lagomt geggiga, mosiga och blöta. Men detta är det ingen som viker sig för!
 
Sångsvanen Kalle
En bild på en bild, på en bild, på en bild.
På Carls fleece
Mördarsnigel
Vår lärare Anders funderar
Stampe hittar grodor titt som tätt
Fler nyfikna insekter
Carl, Teresa, Oscar, Edvin och Jocke på toppen av Söderåsen. Fin utsikt och en bra plats att ta en #selfie på
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0