Agnes och Majas reflektioner:


HÄJ!
Eftersom SLU jobbar så mycket för just jämnställdheten, tänkte vi, Maja & Agnes såhär, att vad passar då bättre än att få in några tankar från just två kvinnliga jägmästarstudenter... :-)

För att sammanfatta resan hitills så har den varit, minst sagt, innehållsrik. Vi har bland annat fått lära oss att Skåne INTE är platt (som alla trogna norrlänningar trodde innan ankomsten dit..)

Från att ha varit vilse i tre veckor i våra mest sydliga delar av vårt riket, (något som vi norrlänningar skulle kalla tropikerna (läs; Degeberga), till att nästan kunna känna av den ljuva norrländska doften i näsborrarna, när vi i lördags anlände till Småland efter att ha upplevt årets grisfesten i Alnarp. Sååå kul!

Vi erkänner att vi faktiskt tänkt tanken när vi kört förbi de små idylliska småländska gårdarna med får som tuggar på det fästingrika gräset, kor som råmar i kvällssolen som är på väg att gå ner för dagen, och hästarna som kollar lite skeptiskt på oss, att det faktiskt inte skulle vara så pjåkigt att bosätta sig här i framtiden.....
Fast NÄÄÄÄ, vad är detta mot en kylig, stjärnklar vinterkväll i mitten av januari. När man just lämnat eldstaden och stängt av skotern för natten, blickar upp mot himlen och ser norrskenet smeka det svarta taket som omfamnar dig där du står mitt ute i den djupaste tallskogen, och tänker tillbaka på dagen som varit. Allt du lärt dig, allt du delat med dig om, allt du kommer få ta del av i framtiden i ditt älskade Norrland. Norrland kommer alltid att vara med dig!

Nåväl, låt oss återgå där vi nu befinner oss, närmre bestämt Asa!

Dagen bestod av tre olika studiebesök, vi började med att besöka Vida sågverk där vi fick en inblick i deras verksamhet för att sedan bege oss vidare till Södra Interiör där man gjorde allt från lister till planksteks plankor. Sist men inte minst besökte vi Kährs, där blev vi bjudna på fika och fick följa med på en rundvandring hur deras golv blev till. Tre intressanta och lärorika studiebesök som vi kommer ha med oss i framtiden vilket vi såklart är väldigt tacksamma för, tack!!

Ännu en dag har sprungit förbi och nu återstår endast 10 dagar av denna fantastiska äventyrliga resa, framför oss har vi några dagar kvar här i Småland innan vi beger oss ännu längre norrut (!!!!!!), mot Skinnskatteberg! Här hoppas vi vinna över skogsmästarna i brännboll, få vidga våra bekanskaper med skogsmästrana, men framför allt, uppleva en sista fantastisk tid med våra högst älskade klasskamrater, och lära oss om allt som skogen har att erbjuda oss!

Lev & må (eller som Agnes skulle uttryckt sig VÄ HÅJRÄS!), från två äkta norrländskajänter. Länge leve älskade 12/17, vad vore vi utan er?!

PS. 1 Mamma Måna glöm inte bort att pussa lite extra på Nittra från Maja!!
PS. 2 All cred till bästa Anton (fotografen) & bästa Oscar (författaren) som driver denna blogg så att just NI nära och kära kan följa våra upptåg här nere i södern, bra jobbat grabbar, ni är grymma!!!

 
/Agnes & Maja
 
Bilder från dagen:
 
Upp och ner på Vida
Vårt boende
Fler som kan fotografera...
 
Kährs blivande Ekgolv. Samt några blivande jägmästare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0