Asa, Småland

Tjolahopppppppsansa!
 
Dags för ett nytt inlägg trots att tiden tryter. Sedan senaste inlägget så har vi förra veckan torsdag och fredag fortsatt med redovisningar av våra grupparbeten. På fredagen fick vi även gå en fälttentamen för att checka lite om något fastnat i våra teflonskallar. När det var slut var det dags för Alnarppersonalen att säga adjö och det gjordes med en skön överraskning, det bjöds på öl och korv från lärarna!
 
På fredag kväll begav sig väldigt många till Alnarp på den så kallade Grisfesten, en sittning med cirkus 550 sittande, anordnad av Lantmästarna. Det var en riktigt trevlig kväll som blev natt som blev morgon. De sista slutade väl festa runtom 9 på lördagmorgon, dock ingen ur vårt billag. Därför drog vi vidare mot småland på lördagen och checkade in på Asa Vandrarhem. Efter det spenderades dagen i solen nere vid sjön där vi jobbade på brännan.
 
Idag, måndag, har bestått av en hel del bilåkande, något som verkar vara ett tema för vår smålandsvecka. På morgonen fick vi träffa en entreprenör åt Stora Enso som körde flismaskin. Där diskuterades lite kvalité och hur mycket GROT som kan köras genom flisen per år. Efter det drog vi till ett hygge där GROT-skotning pågick och vi fick träffa Daniel (?). Här snackades lite om hur viktigt det är att skördaren lägger upp GROTet på rätt sätt från början annars kan det bli pannkaka. Därefter fick vi se när han körde en sväng och skota lite GROT till vältan.
 
Nu hänger vi på vandrarhemmet där mornarna blir lite kaotiska då 70 pers stiger upp samtidigt och vill göra sina behov, eftersom vi har bara 4 toaletter att dela på. De har blivit lite sönderbombade.
 
Hästarna i kvällsdimman utanför vårat boende här i Asa
Dagens lärare från SLU och Stora Enso som så snällt bjöd på lunch! 
GROT-skotning på hög nivå.
Mikael kunde sin flis.
Kottkrig kan vara roligt tycker Teresa, Anna, Adam och Carl!
Måns och Tobias tog sig en funderare
 
 
//Oscar
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0