Stormskador och tvätt-trubbel

Godkväll kära läsare.
 
Dagen har handlat om ett särskilt trädslag. För många herran år sedan samlades experter från hela landet och satte sig ner för att ta fram det ultimata trädslaget att odla i södra Sverige. Efter många veckor av experiementerande, analyserande och fundernade så kom de med en slutsats. Hmm, gran!
 
På förmiddagen vistades vi i ett bestånd som drabbades av stora skador av stormen Gudrun 2005. Totalt fällde Gudrun 70 miljoner kubik skog, värt flera miljarder kronor. Vi fick fundera lite från en privat markägares syn om hur fortsatt skötsel av ett stormskadat bestånd kan se ut.
 
Efter lunch var vi åter i en granskog, men denna var något äldre. Här fick vi mäta grundyta och höjd, vilket sedan visade sig lönlöst då värdena blev så höga att de hamnade utanför tabellerna. Med en extremt hög virkesvolym var beståndet också extremt värdefullt, med ett värde på ca 400 000kr per hektar.
 
På kvällen bestämde vi oss för att provköra tvättmaskinen som finns i vår stuga, vilket gav lyckat resultat med rena underkläder. Men konflikter uppstod efteråt om vad som var vems. Speciellt svarta sockar var svårt att urskilja och det fanns en hel del av dem. Efter en hel del diskuterande om vilka som var vems och vems som var vad och allt sånt kom misstanken fram. Hade kanske Fredrik hävdat att han slängt in ett par sockar men faktiskt inte gjort det för att nu få sig ett par? Vem hade egentligen köpt sockar på MQ, ingen kände till dem. 
 
Tvättproblemet är nu löst och nu sitter vi och glor på kärlekskoden, spännande!
 
 
Jag, Oscar, författare av denna blogg
 
Isak och Kristian i den gamla grova granskogen.
 
Relaskopering och höjdmätning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0