Ingen oro, vi lever än!

Det stämmer det, trots att ni inte hörde ett knyst från oss igår finns vi kvar. Det är nämligen så att vårt kära WiFi ute i Vinnalt har bestämt sig för att sluta fungera. Nu är vi alltså ännu mer avskärmade från civilisation än vad vi var för två dagar sedan. Men frukta ej, nu sitter vi  i lobbyn på Tallhöjdens Värdshus och här finns det mer WiFi!
 
Jamen då måste vi väl skriva något om gårdagen också, dagen som markerade starten på denna kurs. Tidig morgon samlades vi utanför Tallhöjdens forskningsstation, SLU. Därifrån utgick vi för att titta på jord i bokskogar och vegetation på gamla ljunghedar. Vår fotograf med endast en uppgift hade visst glömt kameran i all hast denna morgon. Eftermiddagen spenderades med lite mer jordgrävande, även nu i en bokskog. Nu förstår vi sambandet mellan böcker och jordmåner alltså. Vi blev även utplaserade på olika platser i skogen där vi ska jobba ett antal dagar med markfrågor.
 
Och så till dagens bravader, som började riktigt ruttet med en himla massa rotröta. Vice dekan för nån instutition på SLU var där och berättade lite om rotticka och dess problem, oj vilka problääm. Det blir ju hål i träden! Mindre pengar! Sämre tillväxt! Lunch blev vi bjudna på av Interagro Skog som har ett nära samarbete med SLU i trakten. 
 
På eftermiddan' dorg vi ut och tittade på lite gran och hur konsekvenserna av olika gallringar blir. Det var som en liten tipsrunda där vi självklart visste alla svaren. När vi fått veta att vi hade alla rätt så belönades vi med att få åka ut till vår ensamma station och gräva 20 gropar och noga inspektera jorden, JORDEN! 
Avslutningsvis har vi smörjt kråset på värdshuset då de har sin "billiga onsdag" med halva priset på en hel del grejer! Nu väntar omladdning för morgondagen då det blir mer tänkande och reflekterande över de 20 gropar vi så heroiskt har grävt. 
 
Vi höres imorgon! Hare
 
//Oscar
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0